Att slappa och ha det skönt står överst på prioritetslistan

7 av 10 svenskar reser på solsemester för att slappa och ha det skönt. Det visar Vings undersökning Resepanelen, där 5 695 personer fick svara på frågor om semestervanor.

– När man åker på semester vill man vara ledig och släppa allt som pockar på i vardagen. Ving erbjuder en mängd hotell för den som vill luta sig tillbaka i en solstol och njuta av livstillvaron, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vings Resepanel visar att på semestern har svenskarna endast ett önskemål och det är att få vara lediga. I detta ingår bland annat att slappa, slippa vardagens måsten, få äta gott och få nya upplevelser. 60 procent av de tillfrågade säger att de kommer kolla upp vilka aktiviteter som erbjuds på semesterresmålet men att man sedan tar dagarna som de kommer.

När semestern är över svarar 8 av 10 (78 procent) att det man saknar mest är värmen. 37 procent anser att det är ledigheten man saknar mest och 29 procent att man inte behöver planera dagarna i detalj. Andra saker många saknar är havet, resmålet, maten och badandet. 35 procent av de tillfrågade säger att de bokar sin nästa semesterresa inom tre månader från hemkomsten medan 8 procent bokar nästa resa redan någon vecka senare.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.