Topp fem favoritresmål för Svenskarna sommaren 2016

Sommaren 2016 är snart här och många planerar att spendera en del av semestern utomlands. För de flest svenskar är Mallorca den stora semesterfavoriten. Små öar i grekiska övärlden och Kroatien är också populära allt enligt Vings undersökning Resepanelen.

I Resepanelen har 5468 resenärer svarat på frågor om sommarresor. Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen.

Svenskars favoritresmål 2016:

  1. Mallorca, Spanien 47 procent
  2. Små grekiska öar 29 procent
  3. Kroatien 26 procent
  4. Italien 24 procent
  5. Kreta 22 procent

– Svenskar vill gärna sola och bada på semestern och det är inte förvånande att Mallorca fortfarande är så populärt, Mallorca som har varit med i alla de 60 år som Ving arrangerat resor, har något för alla. Däremot ser vi en trend där Kroatien blir allt mer efterfrågat och inför sommaren ökade vi volymen med hela 80 procent. Det är roligt att se att Kroatien nu seglat upp på tredje plats som svenskars favoritresmål, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Det är hög tid att bestämma hur sommarsemestern ska se ut, 5 av 10 svarar att de planerar att åka utomlands någon period under sina lediga veckor. Den spanska klassikern Mallorca fortsätter att ligga i topp när det gäller vart svenskar helst spenderar sin semester, nära 5 av 10 personer (47 procent) uppger att det är favoritresmålet. Mallorca är en perfekt ö att besöka och lämpar sig väl för en semester. Ett tips är att boka en hyrbil på Mallorca och köra runt för att uppleva hela ön. Andraplatsen tar små grekiska öar (29 procent), följt av uppstickaren Kroatien (26 procent).

Källa: Ving

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.