Det kyliga vårvädret har skapat rusch efter sommarresor

Bokningarna i åra har ökat med 14 procent jämfört med i fjol och mest populärt är resmål som Mallorca och Kreta, men Split och Paris ökar mest allt enligt ny bokningsstatistik från Ticket Privatresor.

Sommarbokningarna har ökat med 14 procent jämfört med samma tidpunkt förra året, enligt Tickets färska bokningsstatistik. Det är trygga klassiker kring Medelhavet som gäller för semesterresenärerna. Mallorca toppar med god marginal listan över mest populära resmål, men även de grekiska öarna är heta i sommar. Sommarens raket är kroatiska Split, som ökar med 20 procent och klättrar förbi klassikerna Rhodos, London och Malaga på topplistan. Ökningen visar att allt fler svenska resenärer har fått upp ögonen för stadens mysiga gränder och de närbelägna öarna och badorterna.

– Det är ovanligt stort sug efter sommarresor. Många vill säkra upp med några veckor i värmen efter vårens ostadiga väder, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Hit reser vi i sommar:

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Split
  4. Rhodos
  5. London
  6. Malaga
  7. Cypern
  8. Amsterdam
  9. Paris
  10. Barcelona

Även storstäder lockar under sommarmånaderna. Amsterdam står för största ökningen, 112 procent jämfört med i fjol, och kniper nu plats 8 på listan. Även Paris och Barcelona bokas frekvent för sommarmånaderna. Charterresorna har gått åt ovanligt tidigt i år och även på reguljärflyget är efterfrågan stor. Det lär bli ont om sista minuten-resor i sommar och den som vill i väg ska inte vänta med att boka.

– Den som är sent ute med att boka måste vara lite extra flexibel med till exempel resmål, avresedag, avreseflygplats och budget. Våra resesäljare hjälper också många kunder att plocka ihop egna resor med reguljärflyg och hotell nu när chartern börjar bli fullbokad, tipsar Katarina Daniels.

Källa: Ticket

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.